DGNEWS.EU

Обявиха конкурс "Усещане за любов" в Димитровград

Обявиха конкурс "Усещане за любов" в Димитровград
Jan 09
11:16 2019

Общински конкурс за поезия на тема „Усещане за жена” обявиха общинските Детски и младежки център и ученическия парламент в Димитровград. Конкурсът цели да стимулира творческите идеи и мисли на младите хора и да ги провокира да споделят в стихотворна реч отношението си към едно толкова всеобхватно многопластово чувство като любовта.

В поетичната надпревара могат да участват деца и младежи с авторско стихотворение в следните възрастови 3 групи: от 12 до 15 години; от 16 до 18 години; и над 18 години. Всеки автор може да участва с до две стихотворения, а творбите трябва да се изпратят до 5 февруари на e-mail: opdmc@abv.bg.

Всяка творба трябва да съдържа трите имена на автора, възраст, учебно заведение и телефон за връзка. Оценяването на конкурсните творби, ще се осъществи от тричленно жури, състоящо се от поети и писатели.

Награди ще бъдат присъдени във всяка възрастова група за I, II и III място, както и поощрителни такива. Грамота, сувенир и право на публикация в сборник „Усещане за любов”, ще получи всеки класирал се участник в конкурса. Ще бъдат връчени и награди на Градска библиотека „П. Пенев” и награда на Клуба на дейците на културата в Димитровград.

Награждаването на победителите в конкурса традиционно ще се състои на 14 февруари 2019 г. от 15:00 ч.пред металното сърце на входа на парк „Марица”. Там отличените автори ще прочетат своите стихотворения.

Наградените стихотворения и техните автори ще бъдат обявени в електронните медии и facebook-страницата на ОП ,,Детски и младежки център“. Организаторите си запазват правото да публикуват всички конкурсни стихотворения.

Повече информация: Димитровград, ул.”Св.Кл.Охридски“№7 ет.3, каб.5, e-mail: opdmc@abv.bg, тел.:0885 015 599.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?