DGNEWS.EU

Осуетиха трета телефонна измама срещу баба, измамена два пъти за 3 дни

Осуетиха трета телефонна измама срещу баба, измамена два пъти за 3 дни
Jan 09
10:25 2019

Възрастна жена от Димитровград е станала жертва на ало измамници два пъти в рамките на 3 дни, съобщиха от полицията. Вчера по схемата „съдействие на полицията“, 83-годишната потърпевша е събрала спестяванията си – 14 500 лева и е дошла в Хасково. След инструкция от мнимия полицай, тя оставила парите на автобусна спирка на булевард „Съединение“, в близост до болницата. Въпреки това измамниците усетили, че жената разполага с още пари. Те продължили да й звънят по мобилния телефон с молба да им „съдейства“. Жената отишла в банков клон и опитала да изтегли още 8000 лева. След сигнал от банката в полицейското управление, служителите са предотвратили поредната ало уловка.

От Областната дирекция на полицията в Хасково припомнят, че само преди 3 дни жената отново бе подведена по същата схема. Тогава от терасата на жилището си на улица „Груди Кирков“ в Димитровград изхвърли 4000 долара и 1000 лева. 

Съветваме  гражданите да не се доверяват само на телефонни обаждания, колкото и логично и убедително да им звучат. Доверието в полицейската институция води до готовността на възрастните хора да бъдат полезни. В това си желание те попадат в измамен сценарий, при който са ощетени с различни суми. Преди да предприемат оставяне или хвърляне на пари през терасите, хората биха могли да се посъветват с полицейския си инспектор или да позвънят на тел.112.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?