DGNEWS.EU

Интернет търговците декларират електронните си магазини пред НАП

Интернет търговците декларират електронните си магазини пред НАП
Jan 09
10:15 2019

Търговците използващи собствени, наети електронни магазини или публично достъпни онлайн платформи за продажби, са длъжни да подадат информация за това пред Националната агенция за приходите до 29 март 2019 г., съобщават от офиса на Агенцията в Хасково. Изискването е валидно за лицата, които и в момента осъществяват е-търговия. Търговците, които занапред ще използват електронен магазин, трябва да изпратят данни за него преди да стартират дейността си. 

Подаването на информация става само по електронен път чрез портала за електронни услуги на НАП, като е необходим електронен подпис. Изискването важи за физически и юридически лица, които извършват продажби по интернет по занятие, т.е. не засяга гражданите, които инцидентно са продали свои лични вещи, уточняват от приходната агенция.

Електронната услуга работи от 28 декември 2018 г. като до момента вече са декларирани 10 електронни магазина от страната.

Допълнителна информация за изискванията към е-търговците може да се получи на телефона на Информационния център на НАП 0700 18 700.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?