DGNEWS.EU

Кметът договаря финансирането на Център за възрастни хора с деменции

Кметът договаря финансирането на Център за възрастни хора с деменции
Jan 08
10:22 2019

Договор за безвъзмездна финансова помощ за изграждане на Център за настаняване от семеен тип на възрастни хора с деменции ще сключи днес кметът на община Димитровград Иво Димов. Проектът е на стойност 554 850.00 лв., а финансирането е по оперативна програма „Региони в растеж 2014 – 2020“. Центърът ще се изгради на втория етаж в бившата АТЗ болница за 15 месеца. Създаването му ще разшири социалните услуги към възрастните хора и хора с увреждания.

Проектът включва строителство, ремонт, реконструкция, обновяване на сграден фонд за социални услуги, включително прилежащото на обекта дворно пространство, доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане при осигуряване на достъп за хора с увреждания до съответните помещения.


Център за настаняване от семеен тип за възрастни с деменции ще има самостоятелен вход от запад посредством ново стълбище, като достъпът за хора с увреждания ще се осъществява по нова стоманобетонна рампа ситуирана в западната част на сградата. На етажа са предвидени 7 двойни стаи и една единична, всяка от които ще бъде със собствен санитарен възел. Всички стаи са с южно изложение, ориентирани към паркова среда от високостеблена растителност. Предвидена е обща дневна, оборудвана с ниска и висока мебел и телевизор. Откритата тераса ще бъде остъклена.

Капацитетът на Центъра за настаняване от семеен тип за възрастни хора с деменции е за 15 потребителя, за които се предвиждат 13 човека обслужващ персонал. 
В рамките на 2019 г. се очаква да бъде открита и друга процедура за изграждане на Център за настаняване на възрастни хора, съобщават от Общината.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?