DGNEWS.EU

Кметът връчи подаръци на първото бебе в Димитровград

Кметът връчи подаръци на първото бебе в Димитровград
Jan 07
13:00 2019

Кметът на община Димитровград Иво Димов връчи подаръци на първото бебе родено за 2019 г. в града. Малкият Кристиян се появи 3 януари в 11.08 ч. в Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ "Света Екатерина". Момченцето е първо дете на щастливите родители Яница и Николай от село Крепост. Юнакът е с перфектни мерки 3.4 кг. и с дължина 50 см.

Много здраве и щастие пожела на младата двойка и рожбата им градоначалникът, който е именник днес. Той връчи на щастливата майка Яница букет цветя, юбилейна монета и плюшен мечок. От своя страна 23-годишната почерпи кмета и изказа голяма благодарност към д-р Нина Четалова и екипа й, който е изродил бебето със секцио.

При срещата си с младата майка, Димов заяви, че 2019 г. ще е мъжка година, тъй като за първи път от четири години насам първото новородено в общината е момченце.

Кметът напомни, че всяко новородено получава еднократна финансова помощ от общината в размер на минимална работна заплата. До три месеца след раждането родителите трябва да подадат заявление в общинска администрация. На над 100 000 лв. възлизат раздадените общински помощи за новородено през изминалата година.

Градоначалникът връчи на екипа на родилното отделение торта с пожелание към лекарите и акушерите в димитровградската болница за спорна работа през новата година. От началото на годината общо 3 бебета са родени в тукашното АГО - две момченца и едно момиченце.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?