DGNEWS.EU

7 проекта предвижда инвестиционната програма на Димитровград

7 проекта предвижда инвестиционната програма на Димитровград
Jan 04
13:20 2019

Инвестиционната програма на община Димитровград за 2019 година възлиза на 2 153 190 лв., видно от публикувания проектобюджет за тази година. В инвестиционната програма са заложени за изпълнение общо 7 проекта. Най-мащабният е модернизацията на уличното осветление в града, за който в края на 2017 г. общинският съвет даде зелена светлина.

Сред новите обекти за изпълнение в инвестиционната програма са: основен ремонт на ул. "Райко Даскалов", полагане на водопровод и отклонения в селата Брод, Злато поле и Райново; реконструкция на част от улица "Петър Парапанов"; рехабилитация на ул. "Йорданка Николова"; изграждане на спортно игрище за тенис на корт и футбол с преместваемо сезонно покритие в спортен комплекс „Раковски” и основен ремонт на сградата на Детска градина 1 в с.Ябълково по проект „Красива България”.

Заложените обекти ще бъдат финансирани със целева субсидия за капиталови разходи от републиканския бюджет в размер на 1 044 300 лв., със 108 890 лв. от собствени приходи , както и чрез 1 000 000 лв. банков кредит. От администрацията посочват, че инвестиционната програма за 2019 г. ще претърпи промени след уточняване на преходния остатък от 2018 г. и залагането на обекти, финансирани със средства от него.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?