DGNEWS.EU

Читалище „Нов път“ спечели нов проект по трансгранично сътрудничество

Читалище „Нов път“ спечели нов проект по трансгранично сътрудничество
Jan 03
10:50 2019

Нов проект по приоритетна ос “Околна среда“ на програмата за трансгранично сътрудничество „Интеррег - ИПП България – Турция 2014–2020 г. спечели читалище „Нов път - 2011“ от село Добрич. Той ще се реализира в партньорство с димитровградското ОУ „Пенчо Славейков“ и училище „Шехсуварбей“ от турския град Узункопрю.

Проектът е насочен към екологичното възпитание на подрастващите, тъй като ангажираността към опазване на околната среда започва в ранна възраст, когато се формират най-важните навици и начин на живот.

Проектът включва младите хора от двете страни на границата да участват активно в дейности за опазване на околната среда в региона. Те ще се обучават в основни екологични аспекти и ще бъдат запознати с настоящото екологично състояние в региона, в който живеят, коментираха от НЧ „Нов път – 2011“. 

Съвременните поколения растат с идеята, че всичко може да бъде заменено, че източниците са неизчерпаеми и е добре да имаш много неща. Тези идеи обикновено не са свързани с природата, но когато децата се сблъскват с цикъла на естественото творение, те осъзнават колко важно е да защитават, съхраняват и възстановяват околната среда. Ползите от проекта ще бъдат повишаване на екологичната култура и поведение на участниците в проекта, техните семейства, учители и ученици в съответните училища, местната общност, обясниха от читалището в село Добрич.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?