DGNEWS.EU

Инер Уил Клуб Димитровград подари климатик на Мария, дарител даде 500 лв. за Коледа

Инер Уил Клуб Димитровград подари климатик на Мария, дарител даде 500 лв. за Коледа
Dec 24
16:45 2018

Чисто нов климатик получи за Коледа 29-годишната Мария Иванова, за която димитровградчани и добри хора от страната дариха средства за електрическа инвалидна количка през последния месец. Дарението е от дамите от Инер Уил Клуб Димитровград, които с жеста си се включиха в кампанията за по-добра подкрепяща среда за младата димитровградчанка и семейството й.

Климатикът е инверторен, от висок енергиен клас и ще е икономичен за тричленното семейството, което преживява с около 550 лв. на месец. Той бе монтиран в дните преди Рождество Христово, за да могат Мария, майка й и брат й, да посрещнат на топло големия християнски празник. Отделно дамите  от Инер Уил Клуб Димитровград поемат част от разноските за ел.енергия на семейството през най-студените зимни месеци.

В навечерието на Бъдни вечер, страдащата от вроден синдром Мария Иванова получи и дарение от 500 лв. Средствата са били предоставени на семейството днес от дарител, който пожела анонимност. Въпреки че кампанията приключи историята на Мария продължава да трогва хората с добри сърца.

От старта на кампанията за електрическа инвалидна количка до Коледа събраните средства за Мария са 5 302, 05 лв. Средствата бяха набрани от работещите в детските градини №1, №2, №3 и "Лилия", от родители на детска градина „Звънче”, от ученици от ПМГ „Ив. Вазов” и ОУ „Ал. Константинов, от протестиращи Димитровград и Хасково, от дарителски кутии в хранителните магазини Морени, Сердика и Капри, и в фирма „Елтех” и очен център Верея Optic store. Средства за нея дариха още книжарница „Знание”, Тракийски университет – Ст. Загора, общинските съветници от „Да за Димитровград!” и много частни дарители.

Еднократно финансова помощ в размер на минимална работна заплата (510 лв.) за електрическа инвалидна количка отпусна и Община Димитровград с решение на Общинския съвет. Със съдействие на омбудсмана Мая Манолова, софийската Медицинска техника инженеринг ООД/Медидом АД дари 800 лв. и достави новата количка.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?