DGNEWS.EU

Тийн зона и кът за самообучение създава димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”

Тийн зона и кът за самообучение създава димитровградската библиотека „Пеньо Пенев”
Dec 10
12:06 2018

Градска библиотека „Пеньо Пенев“ спечели общинско финансиране за проекта си „Библиотека за тийнейджъри“ по програма „Димитровград на младите“ на Община Димитровград.

По проекта са предвидени обособяване на „Тийн зона“ с кът за самообучение и абонамент за сайта „Уча.се“, както и оборудване на „Мейкър спейс“ – място за творчество и себеизразяване чрез приложни изкуства.

В рамките на проекта ще се реализира и благотворителен коледен базар „Коледно вълшебство“ с изработени от тийнейджърите празнични картички и декорации, закупена ще бъде и нова тийн литература и др.

Подробности за проекта и проследяване на неговото протичане ще можете да следи на сайта на Библиотеката, както и на специално създадената едноименна страница на проекта във Фейсбук.

Припомняме, че от миналата година ръководството на димитровградската библиотека стартира кампания за привличане на повече млади хора и разширяване на възможностите на библиотеката към различни инициатива. Създаден бе тийн съвет по идея на ученици, който проведе поредица интересни и забавни прояви за младежи.     

За активната си дейност и иновативност Градска библиотека „Пеньо Пенев“ - Димитровград бе обявена за "Библиотека на годината" за 2017 година. 

Афиши на предстоящите инициативи може да видите в снимките долу

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Каква очаквате да бъде 2021 година?