DGNEWS.EU

Грейна Коледната елха в Димитровград

Грейна Коледната елха в Димитровград
Сградата на Общината също бе осветена като колена елха
Dec 05
19:21 2018

Коледната елха в Димитровград грейна тази вечер. Стотици димитровградчани изпълниха централния площад за тържественото палене светлините на най-голямото живо коледно дърво в България. Най-нетърпеливи да посрещнат дългоочаквания гост Дядо Коледа бяха децата.

Добрият старец пристигна директно на сцената, където пожелания за предстоящите празници към димитровградчани отправи кметът Иво Димов. „Пожелавам на всички здраве, късмет и благоденствие. Да имате поне една усмивка всеки ден, да имате поне една мечта, която да ви води напред и да ви прави щастлива. Нека през 2019 година нашия град да става все по красив, все по уютен с повече млади семейства, деца и повече усмихнати и позитивни хора”, заяви в приветствието си градоначалникът.  

В празнична програма участваха танцьорите от „Галаксико”, от ансамбъл „Звездица”, младите певици Микаела Димитрова  и Мариета Стоянова и др. Коледари изпълниха коледни наричания за здраве и берекет, а кметът ги гости с пита и гевреци. Програмата завърши с пищна заря и шоу на лед. Всички на площада можеха да се почерпят с вино и кебепчета.

За децата бяха организирани творчески работилници, а служители на общината раздаваха вкусни близалки на малки и големи. Задължително, както всяка година децата можеха да пуснат писмата си до Дядо Коледа в специалната Пощата, обслужвана от джуджета.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?