DGNEWS.EU

Проучваха работата на съдебната система в Димитровград

Проучваха работата на съдебната система в Димитровград
Dec 05
14:51 2018

Мрежа за наблюдение на съда и съдебната реформа в Димитровград бе създадена в рамките на проекта „Гражданско участие за по-добра съдебна система“, изпълнен от неправителствената организация -фондация "Х&Д Джендър Перспективи". В структурирането на мрежата участие са взели представители на бизнеса, НПО, културни и читалищни дейци, неформални лидери, чужденци и др., съобщи ръководителят на проекта Кристина Йорданова. 

В рамките на проекта е било проведено гражданско наблюдение на съдебната система и проучване сред гражданите на община Димитровград за познанията и отношението им към съдебната система в България, мнението им за резултатите от реформата в съдебната система и др. Анкетирани са били 100 жители на общината, 25 от които страни по дела в Районен съд – Димитровград.

Проучване е извършено и сред 20 съдии, съдебни служители, прокурори, следователи, полицаи, адвокати, юристи и др. В интервюта те са дали обратна връзка и оценка по отношение на администрирането на съдебната власт, за пропуските и несъответствията в съдебната система и законодателството, възможностите за модернизация на системата, както и предложения за подобрения, добри практики и иновативни решения в съдебната система, съобщиха от фондацията.

В рамките на проекта, подобни структури са били изградени в Хасково, Харманли, Свиленград и Ивайловград. Работата на Мрежата е дала възможност да бъдат изработени мрежови политики за реформа в съдебната система, които да отразяват становищата на всички заинтерсовани страни.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?