DGNEWS.EU

Спортният министър и кмета Иво Димов обсъдиха изграждането на покрито игрище

Спортният министър и кмета Иво Димов обсъдиха изграждането на покрито игрище
Dec 03
19:29 2018

Кметът на Димитровград Иво Димов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведоха работна среща при днешното му посещение в област Хасково. Двамата обсъдиха изграждането на мултифункционално спортно покрито игрище в спортен комплекс „Раковски“ за тенис на корт и футбол на малко поле с размери 15/35 м.

Игрището ще е с преместваемо сезонно покритие – лека, сглобяема стоманена конструкция – стоманена ферма и стоманени колони. Конструкцията е предвидена да бъде временно поставяема върху фундаменти. Стойността на проекта е в размер на 272 764,84 лв., като 200 000 лв. са от Министерството на младежта и спорта, а останалите 72 000 лв. са от Община Димитровград, съобщиха от министерството, съобщиха от министерството.

Днес министър Кралев посети спортни обекти и съоръжения в област Хасково, финансирани с помощта на държавата.На стадион „Хасково“ той, народният представител от ГЕРБ Делян Добрев и Областния управител на Хасково Станислав Дечев се срещнаха с мениджъра на ФК “Хасково” Емил Ангелов. Той ги разведе из стадиона и им показа обновения терен и лекоатлетическата писта с 6 коридора, чиято реконструкция е финансирана от Министерството на младежта и спорта с 487 868 лв. След завършването на няколко нови сектора, спортният обект ще приема състезания по лека атлетика на областно ниво. В момента се работи по сектора за скок на дължина и троен скок. Обособени са сектори за хвърляне на диск, тласкане на гюле и хвърляне на копие.

В Харманли спортният министър бе запознат от кмета на града Мария Киркова с ремонтните дейности около стария стадион „Хеброс“. Съоръжението предстои да бъде напълно преобразено и ще се превърне в спортен комплекс с писта и сектор за хвърляния, двуетажна зала за волейбол и тенис с 350 места за феновете, 4 тренировъчни зали и зала на славата, където ще бъдат подредени спомени от постиженията на местните спортисти. Ще има лекоатлетическа зала за тренировки със сектор за скокове. В комплекса ще бъде маркиран и терен за хокей на трева. Ремонтът ще бъде съобразен с нуждите и изискванията на треньори, спортисти и състезатели от спортните клубове в града. За цялостната реконструкция на обекта Министерски съвет  отпусна общо 5 100 000 лв.

По време на работното си посещение в Област Хасково Красен Кралев участва и в награждаването на победителите в проекта "10 причини да остана в моя град" в Харманли и Свиленград. На официална церемония в двата града той връчи призовете в категория "Спорт".

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?