DGNEWS.EU

Изложба в памет на художника Кольо Карамфилов откриват в Димитровград

Изложба в памет на художника Кольо Карамфилов откриват в Димитровград
Снимка:БНР
Dec 03
10:00 2018

Изложбата”Кольо К. на 55“ на художника с мощен творчески заряд и деликатна чувствителност Кольо Карамфилов ще открие на 7 декември /петък/, от 18 ч., в Художествена галерия „Петко Чурчулиев” в Димитровград.

Авторът, който „никога не се погрижи сам за вечността на името си, никога не се е интересувал от конюнктурата и изграждането на собствената си легенда приживе, прекалено зает да реализира безкрайните предизвикателства на въображението си, за да има време да мисли за друго. Кольо Карамфилов беше като гейзер от фантазии, чувства и емоции, които разпиляваше навсякъде без жал.“

На „купонджийския“ юбилей на Кольо К. в пространството на галерията, която съхранява две негови графики от самостоятелната му изложба през 1999 г., колекционери и приятели, предоставили картини от собствените си сбирки, ще отпразнуват рождения ден на автора, който ни обрече на любов към живота и творчеството си до края.

Ще бъде показан и учебният филм „Разминаване“ (1982 г. с реж. Светла Стоилова), предоставен от съучениците на Кольо, в който той играе главната роля.

За приятната атмосфера ще се погрижат Акустично джаз трио - Димитровград.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?