DGNEWS.EU

Асоциацията на бойните спортове връчи първите награди „Златен пояс“ 2018

Асоциацията на бойните спортове връчи първите награди „Златен пояс“ 2018
Dec 03
09:03 2018

Националната асоциация на бойните спортове връчи първите награди „Златен пояс“ 2018. Събитието бе открито от министъра на младежта и спорта Красен Кралев който заяви, че бойните спортове се радват на най-голям интерес сред децата, най-бързо се развиват и няма как държавата да не помага активно.

Вашите спортове най–ярко демонстрират идеята за хармонията между физическото и духовното израстване. Трябва да следваме желанието на младите хора да се усъвършенстват, да се развиват, да тренират. Ние имаме нуждата от едно здраво поколение, силно и физически, и психически, и духовно”, заяви Кралев на церемонията, на която бе награден с почетна награда „Златен пояс“ за принос в развитието на българския спорт.

Над 40 000 спортисти тренират бойни спортове в 476 клуба от 12 федерации, членове на Националната асоциация на бойните спортове.

На събитието отличиха най-добрите спортисти, състезатели и треньори в сферата на бойните спортове в 5 категории - "Най-добър спортист – мъж", "Най-добър спортист – жена", "Най-добър треньор", "Ярка победа", "Вярност на традициите".

Двукратният олимпийски шампион по борба Армен Назарян награди най-добрия спортист при мъжете за 2018 г. Наградата бе връчена на Тихомир Тодоров, който тази година завоюва световно и европейско злато в Шотокан карате в категория до 87 кг.

Мариела Любенова, която спечели световния шампионат по киокушин за жени в Астана, Казахстан през ноември, бе наградена с приза най-добър спортист при жените.

Главният мениджър на Федерацията по Шотокан карате-до и треньор на Българския национален отбор, Димитър Тодоранов, спечели приза за най-добър треньор за 2018 г.

Призът „Вярност на традициите“ – награда за съхранение на традициите в спорта чрез търпение, последователност, упоритост, непреклонност и отдаденост бе връчен на Александър Арабаджийски, 7-ми дан в Кендо.

Призът „Златен пояс“ в категория „Ярка победа“ бе връчен на Сенсей Захари Дамянов, който е четирикратен европейски шампион в супертежка категория на карате киокушин и четирикратен шампион на Америка в All American Open. Българският боец има второ и трето място на Световно първенство на категории и още редица победи.

Националната асоциация на бойните спортове е учредена през 2015 г. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба, които зарадваха гостите на събитието със на зрелищно шоу.

Всяка една от 12-те федерации раздаде и три индивидуални награди на своите бойци – най-добър спортист при мъжете за 2018 г, най-добър спортист при жените  и най-добър треньор на годината.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?