DGNEWS.EU

Представиха системата на академик Норбеков за първи път в Димитровград

Представиха системата на академик Норбеков за първи път в Димитровград
Dec 03
08:37 2018

Системата на световноизвестния учен Мирзакарим Норбеков бе представена за първи път в Димитровград. Здравната лекция премина при голям интерес в градската библиотека „Пеньо Пенев“ вчера. Сред дошлите да се за запознаят с методиката на Норбеков бяха и млади и стари.

Презентацията направи преподавателя от Център Норбеков България Мария Ненова, която вече 8 години води оздравителни курсове по системата за деца и възрастни. Тя разказа на димитровградчани за методиката и разкри някои от ключовете, които задвижват процеса на самовъзстановяване на организма. „Човек може да контролира сам потенциала си за самолечение. Започваме с усмивка и правилна стойка, като обръщаме внимание върху емоционалното си състояние, които ни помагат, за да събудим духа на победител“, посочи Мария Ненова.

Тя допълни, че Мастерът е провел хиляди проучвания в дългогодишната си практика и ни учи, че при решаване на здравословна задача трябва да започнем с нагласата, че сме здрави, като събудим вярата за преодоляването й и в успешния резултат. Според него механизмите за възстановяване във всеки организъм съществуват и трябва да се използват ключовете за това. Системата работи за отстраняване причините за заболяванията, като в кратки срокове се възстановява гъвкавостта на гръбначния стълб, стартират процесите за очистване на организма и се тренира управлението на емоциите.

„По време на оздравителните курсове, които се провеждат в продължение на 9 дни се правят различни упражнения за възстановяване на зрението, на опорно-двигателния апарат и на всички органи, като след това всеки самостоятелно работи по системата“, каза Мария Ненова. Тя увери, че системата на академик Норбеков няма аналози в съвременната световна практика. Методиката е уникална като структура и изключително ефективна, макар че всичките й елементи са прости на пръв поглед. Доказателство за това е фактът, че повече от 2 милиона са преминали оздравителните курсове по света и са получили резултат – от пълно излекуване на хронични заболявания до повишаване качеството на живот. В България занятия по системата на Норбеков се провеждат от 15 години, организирани от Жана Иванова и нейната издателска и продуцентска къща "Жануа '98" и Център Норбеков – България

В рамките на презентацията димитровградчани с удоволствие се включиха и в упражнения, които ги ободриха и тонизираха. Събитието се осъществи по инициатива на градската библиотека „Пеньо Пенев“ и със съдействието на народно читалище „Култура 2002“. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?