DGNEWS.EU

Мечтата на Мария се сбъдва, Омбудсманът съдейства за каузата

Мечтата на Мария се сбъдва, Омбудсманът съдейства за каузата
Nov 28
15:11 2018

Мечтата на 29-годишната Мария Иванова от Димитровград да има електрическа инвалидна количка се сбъдва. До момента дарителската кампания, която подкрепиха десетки димитровградчани и добри хора от областта и страната набра общо 1991,54 лв.

От тях в дарителските кутии поставени в хранителните магазини са постъпили общо 876,62 лв. В магазин Капри – 63,86 лв., в магазин Сердика – 366,36 лв. и в магазин Морени – 446,40 лв.

Отделно за каузата 747,92 лв. събраха протестиращи при последния протест в Димитровград на 25 ноември т.г., в който се включиха хора от Хасково,Кърджали, Свиленград, Стара Загора и други населени места. Отделно към събраните досега в кампанията средства ще бъде прибавена и еднократната финансова помощ в размер на 510 лв. от Община Димитровград, която е отпусната за целта.

Средствата, които до края на седмицата ще се наберат в дарителските кутии в магазина на фирма „Елтех” на бул. „Д.Благоев” и в очен център Верея Optic store на бул. „България” № 2, както и по банкова сметка, семейството ще използва за подобряване на приобщаващата среда, в която живее страдащата от вроден синдром Мария Иванова.

Каузата подкрепи и омбудсманът Мая Манолова, която съдейства за осигуряването на електрическа инвалидна количка. Утре общественият защитник ще посети лично 29-годишната Мария в дома й, за да разговаря с нея. Както вече писахме, днес и утре Манолова и екипът й провеждат срещи с граждани във всички 11 общини на Хасковска област. Днес нейни експерти приемаха димитровградчани в организираната приемна в сградата на първия етаж в Общината. Десетки хора дойдоха да се срещнат със сътрудниците на Манолова, за да поставят своите проблеми.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?