DGNEWS.EU

Строежи погълнаха тротоар към Неделния пазар

Строежи погълнаха тротоар към Неделния пазар
Nov 27
16:45 2018

Новостроящи се сгради срещу димитровградския Неделен пазар, погълнаха почти целия тротоар, а пешеходците са принудени да вървят по пътното платно с натоварено движение в пазарните дни. Единият строеж не само затруднява потока минувачи, но дори ограничава видимостта на кръстовището, което води към един от големите хипермаркети в града.

За опасността от катастрофи и от това да бъдат сгазени,  сигнализираха редовни клиенти на тържището и бдителни димитровградчани. Строежите се намират на ул. „Петър Парапанов” в района на бившата консервна фабрика в Димитровград, на мястото, където преди години бе главния портал на фабриката. В последните години там се построиха десетки магазини, които сега собствениците ги отдават под наем.

Строителството на едната строяща се сграда е на етап наливане на основите. Тя е засегнала тротоара, който сега е скрит зад ламаринени ограждения. Другата търговска сграда е триетажна и е завършена до груб строеж. Тя е разположена точно на самото кръстовище и от нея незнайно защо висят тухли. Издигната е така, че половината тротоар буквално е погълнат от нея, а със завършването й мястото за пешеходци окончателно ще изчезне, показа наша проверка.

От информационна табела на обекта  става ясно, че строителната площадка е открита през месец април, след издадено разрешение за строеж през януари т.г. Инвеститор е „Джанекс-Йълмаз Садула”, а строителството е възложено е „Джамбазлар 2014”.

„От общината идваха мериха, и независими геодезисти идваха, аз с един сантиметър нямам нарушение на моите граници”, коментира пред dgnews.eu инвеститорът. Той бе категоричен, че това е моментно състояние и при окончателно завършване на сградата, проблемът ще бъде решен. „За никой не хубаво така  - и за клиентите които ще идват в магазина, и за минувачите също”, каза той. Йълмаз Садула обясни, че когато преди 4 години купил имота, улицата вече била изградена. Тя обаче била по широка от стандартите и дори крива. След края на строителството общината щяло да я коригира като същевременно изгради и тротоар.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?