DGNEWS.EU

Откриха у димитровградчанин файлове с брутално сексуално насилие над бебета

Откриха у димитровградчанин файлове с брутално сексуално насилие над бебета
Nov 23
17:45 2018

Петима мъже са задържани за разпространяване на сцени със сексуална експлоатация на деца, съобщи МВР. Операцията по откриването и залавянето им е проведена в Стара Загора, София, Казанлък и Димитровград от служители от отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП и под наблюдението на Софийската районна прокуратура. В средата на ноември антимафиотите са провели специализирана операция за противодействие на онлайн сексуална експлоатация на деца. При предприетите действия са установени и задържани петима мъже за притежание и разпространение чрез “P2P” мрежи в Интернет на материали, съдържащи брутални сцени на детска сексуална експлоатация.

По време на процесуално-следствените действия в пет жилища, обитавани от задържаните, е открито огромно количество /над 2 терабайта / видео файлове и изображения с брутални сцени на сексуално насилие над деца на възраст 5 - 9 години. На един от адресите – в Димитровград, в съдържанието на 30% от намерените видео файлове жертвите били бебета на възраст до 3 месеца. В процеса на  работата по случая е изяснено, че мъжете са развивали дейността си в период от около и над 3 години.

На адрес в ж.к. “Люлин“ в София, под наблюдението на СРП разследващите задържали 43-годишен, на когото по-късно е наложена постоянна мярка за задържане под стража. Изяснено е, че той целенасочено е създавал еротични обяви с лични данни на набелязаните от него деца. Дни след създаването на обявите, изпращал по Скайп линковете на обявите към жертвите си. Така изнудвал децата за срещи, като при отказ заплашвал да разпространи обявите им в социалните мрежи, пред родители и техни съученици. 43-годишния стигнал и по-далеч в действията си за установяване на контакт с деца - неотдавна създал, заедно с още двама мъже от обкръжението си, НПО с благовидния предмет на дейност популяризирането на физическото възпитание сред подрастващото поколение.

До момента, само през ноември, експертите от специализирания отдел „Киберпрестъпност“ в ГДБОП неутрализираха подобна дейност на 8 мъже във възрастовата група 40-50 г.

5 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?