DGNEWS.EU

Университетски преподаватели ще водят лекции в професионални гимназии

Университетски преподаватели ще водят лекции в професионални гимназии
Nov 19
13:30 2018

Във връзка с реализиране на дейностите по Меморандума за сътрудничество и партньорство, сключен през 2018 г. с цел подобряване на професионалното ориентиране и популяризиране на професиите сред младите хора и повишаване качеството и конкурентноспособността на професионалното обучение в областта на техническите специалности, ще бъдат изнесени лекции от преподаватели на ВУЗ в професионалните гимназии, страна по меморандума.

Лекциите ще бъдат с продължителност от един учебен час и ще бъдат насочени както към възможностите за надграждане на придобитите специалности в по-висока образователна степен, така и към възможностите за бъдеща реализация.

Първата лекция ще бъде изнесена на 21 ноември 2018 г. в трите професионални гимназии от преподаватели на Университета по хранителни технологии – гр. Пловдив. Срещите ще стартират в 8:55 ч. в Професионална гимназия по транспорт и аграрни технологии „Н. Й. Вапцаров” – гр. Хасково. От 9:50 ч. лекторите ще се срещнат с учениците от ПГ по механо- и електротехника „Стойчо и Кица Марчеви”, а от 11:00 ч. с учениците от ПГ „Проф. д-р Асен Златаров” в Димитровград.

На 3 декември 2018 г. лектори в професионалните гимназии ще бъдат преподаватели от „Тракииски университет”, факултет „Техника и технологии” – Ямбол.

Меморандумът за сътрудничество бе подписан на 8 февруари 2018 г. между трите гимназии и фирмите: „Неохим” АД, „Каменица” АД, „Химмаш” АД, „Пим” ООД, „Донидо” АД, „Скаймонт” ООД, и „Стимекс” ООД. Подписването на стрегическия документ стана в присъствието на областния управител на Хасково Станислав Дечев и началникът на РУО-Хасково Христина Боева.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?