DGNEWS.EU

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, Борисов я прие

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, Борисов я прие
Nov 17
10:26 2018

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде оставка, която е била приета от министър-председателя Бойко Борисов. Оттеглянето му от поста стана факт на 26-ия ден от протестите на майките на деца с увреждания, които настояваха за оставката му заради обидни изказвания спрямо тях и децата им.

Мотивите на Симеонов за подаването на оставката са съхраняване управлението на страната, за да може правителството да продължи да функционира по най-добрия начин.

"Продължаващата медийна кампания срещу мен особено от последните два дни поставя акцент не само върху мен, а и върху народни представители от Националния фронт за спасение на България.  Вече съм наясно, че става въпрос за медийна кампания от която се възползват съответно и от определени политически сили. Тя удря върху рейтинга и авторитета на правителството и са превръща в пречка за нормалното функциониране на сегашното управление. Това аз не мога да си го позволя", заяви в изказването си пред медиите Валери Симеонов.

Той съобщи, че оттеглянето му от поста е негов личен избор, направен след среща с колегата си Красимир Каракачанов в петък следобед, а не под натиск от премиера. Предстои оставката му да бъде внесена за гласуване в Народното събрание.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?