DGNEWS.EU

ОУ „Ал. Константинов” с 55 отличници в състезанието „Таралеж Изкуство”

ОУ „Ал. Константинов” с 55 отличници в състезанието „Таралеж Изкуство”
Nov 09
13:23 2018

55 ученици от 1 до 4 клас в ОУ „Алеко Константинов” са получили максимален брой точки в първия модул на състезанието „Таралеж- Изкуство“, съобщиха от учебното заведение. Децата получиха грамоти и награди от директора на училището Дорина Желязкова, а класираните рисунки украсиха едно от фоайетата на училището. Тя поздрави всички ученици за достойното представяне на модул „Таралеж- Изкуство“ и им пожела успех на предстоящия модул „Таралеж- Общество“, който ще се проведе на 23 ноември 2018 г.

Общо 100 алековци участваха в националното състезание „Таралеж“, организирано от Асоциацията за европейско образование и култура, със съдействието на Министерството на образованието и науката. В последните години ОУ „Алеко Константинов” винаги приключва състезанието със златна купа за най-много участници с максимален брой точки от всички участници от цялата страна.

Състезанието „Таралеж” се провежда в два тура. Първият включва модулите „Таралеж – Изкуство“, “Таралеж – Общество“, „Таралеж – Природа“, ‚Таралеж – Български език“, „Таралеж – Математика“ и Таралеж – Английски език“. Вторият тур е комбиниран и право на безплатно участие в него имат ученици, получили максимален брой точки в четири от модулите от първия.

Форматът на тестовете е разработен върху методологичната основа на международните образователни състезания PISA и PIRLS. Тестовете са съобразени с учебното съдържание по предметите от съответния клас.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?