DGNEWS.EU

Трима унгарски художници с изложба в галерия „Петко Чурчулиев”

Трима унгарски художници с изложба в галерия „Петко Чурчулиев”
Nov 08
09:32 2018

Изложбата Малкият принц“ на унгарските художници  Дежьо Санто /графика/, Антал Йозефка /живопис/ и Бела Бернолак /фотография/ ще бъде открита на 15 ноември, от 17 30 ч., в голямата на Художествена галерия „Петко Чурчулиев” в Димитровград.  

Експозицията е съставена от 39 картини от трите жанра. Изложбата е заключителна проява от Есенен салон на изкуствата, Димитровград `2018 и ще бъде открита за граждани и гости на града до началото на месец декември.

Първата изложба „Малкият принц” е открита през лятото на 2016 г. в културния център „Полгар Центрум” в квартал Уйпеща на Будапеща. „Тя беше посетена от много ученици от гимназиалните класове, за които изнасяхме лекции по учебния им материал. Изложбата изисква малко по-абстрактно мислене. Трябва да се гледа отвъд картините, да се потърси техния смисъл в днешния свят, в съвременното възприятие. Към изложените картини има цитати, които донякъде помагат за разбирането им. Смятаме, че това произведение носи различни послания за всяко поколение, всеки съвременен човек тълкува по различен начин написаната едва ли не като приказка творба”, казват създателите й.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?