DGNEWS.EU

Фламенко спектакъл открива конкурса „България танцува” в Димитровград

Фламенко спектакъл открива конкурса „България танцува” в Димитровград
Nov 07
15:37 2018

С етюди от фламенко спектакъла „Жарко слънце” по музика на Родригес ще бъде открито официално 13-то издание на националния танцов конкурс „България танцува” в Димитровград. В изпълнението на испанския танц ще участват солиста на балет Арабеск Чан Тхе Чунг, който е в журито на конкурса, студенти по съвременна хореография от Югозападния университет „Неофит Рилски” и професионални изпълнители.

„Тази събота от 13 часа в спортна зала „Младост” ще има бляскаво откриване, защото едни от най-добрите танцьори на фламенко идват, за да покажат висотата и класата на испанския танц”, съобщи хореографът на балетния денс център „Галаксико” Тихомир Митев. На церемонията ще бъдат съобщени и имената на тазгодишните носители на 9 държавни стипендии, осигурени от Министерството на културата.

Освен бляскавото начало, конкурсът ще има и разтърсващо закриване в неделя, когато ще бъдат връчени многото награди, сред които и Купата на кмета на Димитровград. Публиката ще може да участва във флаш моб и мини курс по салса и латино танци с изпълнението на друг член на журито - Раул Торес. „Той ще направи най-разтърсващия финал на танцов конкурс, в който ще могат да се включат всички гости, зрители и танцьори. Димитровградчани ще могат се насладят на неговите изпълнения. Раул Торес е бил е солист на кубинския национален балет „Тропикана”, журирал е конкурси в редица държави и др.”, сподели още Митев.   

Тази година конкурсът е с рекорден брой участници и танци. В трите конкурсни дни петък, събота и неделя, в спортната зала ще се изявят танцьори от 51 колектива, които ще покажат общо 464 танца.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?