DGNEWS.EU

Първи поражения в новите училищни дворове в Димитровград

Първи поражения в новите училищни дворове в Димитровград
Nov 07
13:13 2018

Първите поражения по спортни игрища в обновените училищни дворове в Димитровград са налице. Част от откритите официално миналия месец съоръжения вече са повредени. Счупени и спукани седалки е констатирало ръководството на ОУ „Пенчо Славейков”. Охранител в школото показа нанесените поражения.

Част от седалките са надраскани с остър предмет, а други са счупени. Предполага се, че пораженията са нанесени при вандалски прояви на младежи, влизали в двора на училището през нощта. Съдейки по оставените следи не е изключено, извършителите да са били под въздействие на алкохол и наркотици, предполага опитния гард. Той разказа и за случаи, в които училището осъмвало с нарисувани стени, които след това се наложило да се пребоядисват за сметка на училищния бюджет. Предпоставка за лесното нахлуване в двора, е ниската ограда на училищния двор.

Припомняме, че точно преди месец обновеният двор на ОУ „Пенчо Славейков” бе даден за образцов пример от заместник министъра на спорта доц. Огнян Андонов, който гостува в Димитровград.  

Както писахме по рано от началото на месец юли дворовете се охраняват с физическа охрана и с видеонаблюдение чрез десетки камери, монтирани в рамките на проекта срещу евентуални посегателства или повреди на спортно оборудване. Опазването на новите придобивки остава предизвикателство за директорите на училища и тест за гражданското съзнание и възпитание.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на местните избори на 27 октомври 2019 г.?