DGNEWS.EU

Глобиха с 10 000 лв. фирма за третиране на отпадъци в Крепост

Глобиха с 10 000 лв. фирма за третиране на отпадъци в Крепост
Nov 06
13:55 2018

Глоба от 10 000 лв. е наложена на фирма за третиране на отпадъци на площадки в землището на димитровградското село Крепост, в нарушение на условията в издадения регистрационен документ, съобщиха от Регионалната инспекция по околна среда и водите (РИОСВ) в Хасково.

През октомври експертите са извършили 132 проверки на 129 обекта, дали са 51 предписания за отстраняване на констатирани нарушения и са съставила 16 акта. Още едно наказателно постановление за 100 лв. е издадено на физическо лице за нарушение по Закона за биологичното разнообразие. Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включваща и предишни периоди е 8 984 лв.

Съставени са 16 акта на физически лица за реализация на инвестиционни предложения в защитена зона без проведена процедура по оценка за съвместимост, както и за изсичане на дървета и разораване на имоти, попадащи в „Натура 2000“, което е в нарушение на забрана от заповедта за обявяването им.

Два акта са съставени и на винарски изби в Харманли за неподдържане на пречиствателното съоръжение в техническа и експлоатационна изправност. Издадена е заповед на цех в Тополовград за спиране производството и пускането на пазара на варов разтвор, поради неизвършена регистрация на химическо вещество, изисквана съгласно разпоредбите на Регламент REACH.

Почистени са 4 нерегламентирани сметища– край Маджарово, близо до речните корита в община Стамболово, в димитровградския квартал Черноконево и в хасковското с. Царева поляна, община Стамболово. На „Зеления телефон“ са постъпили 6 сигнала.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?