DGNEWS.EU

Камата официално представи книгата си „Христо Стоичков. Историята”

Камата официално представи книгата си „Христо Стоичков. Историята”
Nov 05
16:22 2018

Биографичната книга за най-големия български футболист Христо Стоичков бе представена днес. „Христо Стоичков. Историята“ е официалната биография на Камата, написана в съавторство с Владимир Памуков. Тя разказва за смайващото пътешествие на едно момче от улицата на съседния блок до стохилядната сцена на „Камп Ноу“.

Премиерата на книгата уважи министърът на младежта и спорта Красен Кралев. „Христо безспорно е най-успешният, най-обичаният и най-популярният българин в целия свят, който е направил и продължава да прави изключително много за България“, заяви министър Кралев.      

Гости на събитието бяха още президентите на България Петър Стоянов, Георги Първанов и Росен Плевнелиев, кметът на София Йорданка Фандъкова, президентът на БОК Стефка Костадинова, множество спортни легенди, бивши съотборници на Стоичков, представители на бизнеса, както и футболният съдия Урисар Аспитарте, настъпен от Христо по време на превърналия се в легендарен мач за Суперкупата на Испания между „Барселона“ и „Реал“ (Мадрид) през 1990 г.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?