DGNEWS.EU

Димитровградчани събраха 5346 лв. дарения за „Искам бебе”

Димитровградчани събраха 5346 лв. дарения за „Искам бебе”
Nov 01
11:21 2018

Сумата от 5346 лева бе събрана на благотворителния концерт в подкрепа на две двойки с репродуктивни проблеми от Димитровград снощи. Благородната инициатива в подкрепа на фондация „Искам бебе” бе организирана от народно читалище "Христо Ботев- 1902", а концертът отбеляза 10-годишнината от създаването на групата за народни хора "Тракия" към читалището. В него участваха всички фолклорни формации - танцов състав "Тракия", детски танцов състав "Тракия" и групата за народни хора "Ритъм" към читалището.

Събитието откри председателят на читалището Ирина Костадинова – Николова, която съобщи, че само от покани за концерта са набрани 4869 лв., а 477 лв. са постъпили в дарителските кутии. Тя благодари на всички подкрепили каузата и припомни, че благородната инициатива е поредната организирана от читалището. В словото си тя разказа историята за създаване на група „Тракия” и съобщи, че над 100 самодейци членуват в читалището.

Благодарности към всички дарители изказа и регионалния представител на фондация „Искам бебе” Антоанета Стефанова, която преди години също с подкрепата на димитровградчани осъществи мечтата си да има дете.  

По повод юбилея читалището получи и плакет от Александър Милушев, председател на Съюза на народните читалище за Хасковска област. Той пожела творческо дълголетие и много успехи на самодейците у нас и в чужбина.

Десетки димитровградчани подкрепиха благородната кауза и изпълниха спортна зала "Младост". Сред тях бяха кметът на Димитровград Иво Димов, както и двете двойки, които инициативата подпомага да сбъднат мечтата си за дете – Павлина и Господин Димитрови и Милена и Тихомир Димитрови.

Сметка на фондация ИСКАМ БЕБЕ.

IBAN : BG14 UBBS 88881000272778

Обединена Българска Банка / ОББ

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?