DGNEWS.EU

Отпуснаха средства за кръгово кръстовище между Хасково и Димитровград

Отпуснаха средства за кръгово кръстовище между Хасково и Димитровград
Oct 31
14:00 2018

Средства за изграждането на кръгово кръстовище на републикански път 1-5 между Димитровград и Хасково, отпусна правителството днес. Със свое решение кабинетът одобри финансирането на публична общинска инфраструктура по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

Изграждането на кръговото кръстовище се прави във връзка с изпълнението на приоритетния инвестиционен проект „Завод за производство на кабелно оборудване Хасково/Димитровград“ на „Язаки България“, които са инвеститор от клас А.

Инфраструктурата ще е собственост на Агенция „Пътна инфраструктура“ и ще се ползва от всички преминаващи, в това число и от предприятията в района, техните служители, доставчици и клиенти. Изграждането на кръговото ще способства за увеличаване на темпа на развитие на производствената дейност и в съседните индустриални имоти в общините Димитровград и Хасково, съобщиха от правителствената пресслужба.

Припомняме, че стойността на обществената поръчка за изгражданета на кръговото е 611 500 лв. без ДДС, а срокът за изпълнение на проекта е 90 дни.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?