DGNEWS.EU

Каравеловци отдадоха почит към будителите с концерт

Каравеловци отдадоха почит към будителите с концерт
Oct 31
10:13 2018

Празничен концерт по повод Деня на народните будители - 1 ноември изпълниха снощи възпитаници на димитровградското СУ „Любен Каравелов”. На сцената в културен дом „Химик” се изявиха младите таланти деца в областта на музиката от втори до 12 клас, .

В началото учениците припомниха великото дело на редица личности от българската история, които са ни дарили със светли мисли и примера на собствения си живот в името на духовното израстване на нацията ни. „Днес отдаваме почит към всички тях, но и към настоящите ни учители, които са съвременните будители”, подчертаха каравеловци в празничното слово.   

Концертът започна с химна на училището „Хубава си, моя горо!” в изпълнение на Мария Славчева от 9”б”, който пълната зала изслуша на крака. След това с индивидуални и съвместни изпълнения на пиано се изявиха 8-годишните Дарина Милкова и Даниел Русев от ІІа клас. Най-малките музикални таланти бяха бурно аплодирани от публиката и от техните съученици.

Въодушевено бе посрещаното и изпълнението на Гергана Денчева и Исус Сашов, които изпълниха произведението „Евкалиптова гора” на пиано и ударни инструменти. След тях на сцената прозвуча народната песен „Стоян на мама думаше”, изпълнена от Янка Колева. След нея сборна формация ученици изпълниха песента „Назад, назад, моме Калино”.

Последваха изпълнения и на съвременни парчета. Музика към филма „Ла ла ленд” изпълнена на пиано от Гергана Денчева и Бончо Бонев на кларинет. До края на проявата в залата прозвучаха още много съвременни произведения. Сред официалните гости на концерта бяха директорът на СУ „Любен Каравелов” Валентин Христов, старши експерта от РУО – Хасково Веселина Павлитова, директорът на общинската дирекция по европейски програми и хуманитарни дейности Диана Дончева, експерти от общината и др. Залата беше изпълнена със сученици и родители на изявилите си в концерта талантати. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?