DGNEWS.EU

Пет училища в Димитровград с безплатен интернет до месец

Пет училища в Димитровград с безплатен интернет до месец
Oct 28
13:08 2018

Пет училища в Димитровград ще получат 63 300 лв. за изграждане на безплатен интернет до края на годината. Одобрени за безжичен Wi-Fi са ПМГ „Иван Вазов”, ПЕГ „Д-р Иван Богоров”,  Професионалната гимназия „Проф. д-р Ас. Златаров”, СУ „Васил Левски” и Обединено училище „Св.Св. Кирил и Методий”.

Предвидените суми за училищата са различни. По 10 050 лв. ще получат СУ ”В. Левски” и училището в Черноконево. Сумата за ПМГ е 14 000 лв., а за Езиковата гимназия 12 750 лв. Най-много средства ще получи държавната професионална гимназия – 16 450 лв.

Училищата веднага трябва да стартират процедура по избор на изпълнител за изграждане на безжичните мрежи, а избраната оферта трябва да е съобразена със задължителните минимални изисквания, публикувани на сайта на Министерството на образованието.

До 15 ноември т.г. директорите трябва да са сключили договори и да са изразходвали получените средства. До края на месец ноември те ще трябва да предоставят отчет, като изпратят техническа и ценова оферта с включени марки, модели, количества и цени с разбивка по компоненти и дейности; договор, съответстващ на офертата и разходооправдателен документ.

Преди дни правителството отпусна 7 065 800 лв. за изграждане и развитие на безжични мрежи в общо 550 държавни и общински училища. Целта е създаване на единна образователна среда за всеобхватно обучение. Изградените безжични мрежи ще осигурят възможност за гъвкав достъп до интегрирани услуги, свързани с комуникация, сигурност, достъп до база данни, мултимедийни файлове, интерактивно съдържание и др.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Поносими ли са новите цени на електроенергията от 1 юли за семейния ви бюджет?