DGNEWS.EU

Кметът обсъжда създаването на национален център по пътна безопасност

Кметът обсъжда създаването на национален център по пътна безопасност
Снимка: МВР
Oct 26
11:23 2018

В заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата участва вчера следобед кметът на община Димитровград и зам.-председател на НСОРБ Иво Димов. Заседанието бе председателствано от министъра на вътрешните работи Младен Маринов. По негово предложение бе обсъдено създаването на Национален оперативен център по пътна безопасност с експерти от МВР, Агенция „Пътна инфраструктура” и Изпълнителната агенция по автомобилен транспорт. Предвижда се центърът да работи 24 часа, седем дни в седмицата.

Според министър Маринов центърът ще даде резултати незабавно, тъй като идеята е в реално време с наличния ресурс да бъдат координирани действията и разпределяни силите на министерствата, имащи отношение към организацията на пътната безопасност.

На заседанието бе коментирана и политиката по осигуряване на безопасността на движението. Обсъден бе проект на мерки за подобряване на безопасността на движението, съгласно Националната стратегия за подобряване на безопасността на движението през периода 2011-2020 г. Коментирани бяха и мерки за ограничаване на тежките пътнотранспортни произшествия през зимния сезон, както и предложение за финансиране на проекти от фонд „Безопасност  на движението“.

Превенцията и възможностите за влагане на повече ресурси за опазване живота на участниците в движението по пътищата трябва да бъдат водещи, бе заключението на експертите.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Кое Ви демотивира повече да гласувате на Евроизбори `2019?