DGNEWS.EU

Ограничаване на социалните помощи искат социалисти от Димитровград

Ограничаване на социалните помощи искат социалисти от Димитровград
Депутатите запознаха присъстващите с Визия за България
Oct 25
08:44 2018

Държавата да ограничи раздаването на социални помощи само до крайно нуждаещите се инвалиди и хора с увреждания, а здравите и трудоспособни да нямат право на такива. Така според тях държавата ще има повече пари за пенсиии и за други плащания, за които сега има недостиг. Това да залегне във „Визия за България” поискаха социалисти от Димитровград при вчерашното й представяне тук.   На срещата присъстваха народните представители от БСП Виолета Желева, проф. Светла Бъчварова и Георги Търновалийски. Тримата изложиха основните акценти от визията, на чиято база ръководството на БСП тепърва ще се разписва управленска програма и законодателни инициативи в бъдеще.

Като член на парламента комисия по социална политика Желева обясни, че визията предвижда диференциране на детски надбавки и на семейните помощи на деца, от които да се ползват и работещи родители, предлага още увеличаване размера на майчинството на осигурени родители и семейно подоходно облаган, което да стимулира работещите в България. „Човекът трябва да бъде в основата на всеки закон, а държавата да присъства във всеки сектор като гранат”.

На срещата бяха представени още предложенията в областта на социалната, данъчната и регионалната политика, както и мерки за справяне с демографската криза, ниските доходи, корупцията, порочните схеми за източване на държавата на приближени до властта и др. „Пари в държавата има, но тяхното харчене и разпределение е порочно, което вреди на всички”, заявиха депутатите. Те дадоха пример с разходването излишъка в бюджета който се харчи на парче в последния момент.      

Те обясниха, че предложенията визията изхожда от най-големия проблем в страната – масовата бедност, в която живеят над 2 милиона българи. „Това е резултат от досега водената политика. Тук сме да чуем вашето мнение и предложения, които ще отнесем за обсъждане до ръководството на БСП”, заявиха депутатите.

На срещата димитровградския депутат Виолета Желева сподели, че срещите с хората са важни, защото партията ще подготвя и визия за всеки регион, което ще даде реалната картина в страната. „Има региони, където положението е трагично - без пътища, без достъп до лечение и образование, работа и въобще поминък”, посочи тя.

1 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще посрещнете Новата 2020 година?