DGNEWS.EU

БЛС отличи д-р Ирина Караманова за „Лекар на годината”

БЛС отличи д-р Ирина Караманова за „Лекар на годината”
Oct 19
15:57 2018

Областната колегия на България лекарски съюз отличи с приза „Лекар на годината” д-р Ирина Караманова. Тя е един от доайените на методологията за борба с туберкулозата в страната. Носител е на златен орден на труда, а през 2008 г. е удостоена със званието Почетен гражданин на Хасково.

Д-р Ирина Караманова има над 40 години стаж като лекар в област Хасково. 20 години е била управител и главен лекар на Диспансера по пневмо-фтизиатрични заболявания в областния град. Председателят на Регионалната колегия на БЛС в Хасково д-р Николай Колев съобщи, че кандидатурата й е била приета единодушно от Управителния съвет.

В категорията Мениджър на годината номинация и грамота получи д-р Златка Чанкова, управител на МБАЛ Харманли.

Домакин на церемонията беше Областният управител на Хасково Станислав Дечев. Губернаторът поздрави всички лекари с днешния празник и подчерта, че винаги е изпитвал респект и дълбоко уважение към високоотговорната мисия на лекарите.

„Вашата професия е неоценима. За моя огромна радост в Хасковска област работят едни от най-отговорните и най-всеотдайни български лекари. Благодаря Ви за професионализма и компетентността, за безсънните нощи, през които ни лекувате. Пожелавам Ви здраве, радост, щастие, благоденствие и много професионални успехи“, каза в приветствието си Областният управител на Хасково.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?