DGNEWS.EU

Щети за 5 бона нанесли вандали на детски съоръжения

Щети за 5 бона нанесли вандали на детски съоръжения
Oct 12
14:06 2018

Вандали са нанесли щети за 5000 лв. върху общинска собственост като Голямата пейка, която е една от атракциите в Димитровград, и детски съоръжения. Това съобщиха от администрацията на кмета ИВо Димов днес. Повредени са фигурите на големия шах на открито до ул. „Хр.Смирненски”, които бяха доставени чисто нови през месец май. Старите фигури бяха смачкани и с унищожени елементи, каквото е и състоянието им в момента.

Голямата пейка също е станала обект на посегателства. Ежегодно върху нея се извършват разходи за частична подмяна на счупени летви на пейката, уточняват от общината. В състоянието в което се намира в момента пейката е необходим ремонт, с който да се извърши цялостна подмяна на летвите на седалката и облегалката.

Новата детска площадка на бул."Г.С.Раковски", която се намира до бл.42 и е любимо място за игра на децата, също е обект на набези на вандали. Въжето за спускане на атракционната люлка "Тарзан" е скъсана, а носещата й част липсва. Съоръжението е повредено поради неправилна и груба експлоатация.

Средствата за ремонт на изпочупените съоръжения ще надхвърли 5000 лв., посочват от администрацията. Парите за възстановяването им ще платят данъкоплатците.  

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?