DGNEWS.EU

МВР повишава сигурността в Хасковско с 43 нови джипа

МВР повишава сигурността в Хасковско с 43 нови джипа
Oct 08
13:26 2018

Директорът на ОД на МВР Хасково ст.комисар Ангел Цанков връчи тази сутрин ключовете на 43 нови автомобила на служителите на Охранителна полиция в Хасковска област и 10 на поделението на Жандармерията. Джиповете VW Tiguan и Great Wall Hover са оборудвани за работа по осигуряване на масови мероприятия в условия на безредици. „Надявам се, че с новите автомобили ще успеем да отговорим на по-високите очаквания на обществото за справяне със закононарушенията и престъпността. За нас е важно да заловим всеки един закононарушител, но е важно след всяка работна смяна да се приберете вкъщи при семействата си “, подчерта в обръщението си към служителите директорът на ОД на МВР Хасково.

На церемонията присъства областният управител на област Хасково Станислав Дечев. Той поздрави служителите на МВР и благодари на ЕК и правителството за това, че спазиха ангажимента към Хасковска област. „Нашата област е изправена първа пред миграционния натиск. Тя е една от най-тежките от гледна точка на сигурността, защото е разположена на две граници, едната от които външна за ЕС. С тази придобивка се надявам, че ще повишим сигурността в региона и безопасната работа на всеки един служител на МВР. На вас искам да ви пожелая безаварийно шофиране и всеки ден да се прибирате живи и здрави вкъщи“ , заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев.

Автомобилите са доставени в изпълнение на проект по фонд „Вътрешна сигурност“ на ЕС „Подкрепа за справянето с миграционния натиск по българските външни граници“, като част от средствата за спешно подпомагане в размер на 160 млн. евро, които ЕС отпусна на България през есента на 2016 г. Те са оборудвани с комуникационен терминал ТЕТРА, система за автоматична идентификация на регистрационните номера на моторните превозни средства, таблетно устройство, светлинно-звукова система, конуси е разтегателни бариери, съобщиха от областна администрация.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?