DGNEWS.EU

Eкоиницатива дава нов живот за отпадъците

Eкоиницатива дава нов живот за отпадъците
Oct 08
10:38 2018

Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) в Хасково стартира инициативата "Нов живот за отпадъците". Тя не е с конкурсен характер и в нея могат да се включат деца и ученици от 5 до 19 години. Участниците трябва да изработят сувенири, предмети за бита, коледни играчки или картички от отпадъчни материали от хартия, найлонови торбички, пластмаса, метал, стъкло и др.

С най-идейните и оригинални предмети ще бъде подредена изложба в залата на Регионалната екоинспекция. Тя ще бъде открита на 19 ноември в 15:00 ч. и ще бъде на разположение на желаещите да я разгледат до 23 ноември. Част от творбите ще бъдат безвъзмездно предоставени на някои от коледните благотворителни базари, които традиционно се организират в Хасково, а някои от играчките ще красят коледната елха в инспекцията.

Изработените сувенири трябва да бъдат донесени или изпратени (за сметка на подателя) в РИОСВ- Хасково на ул. „Добруджа“№14 между 5 и 15 ноември 2018 г. вкл. Всяка творба трябва да има заглавие, описание на използвания материал за изработването, името  на автора, училище, възраст/клас, е-поща и телефон за обратна връзка. Всеки участник може да участва с една творба, която не се връща. Допускат се индивидуални и групови участия.

Инициативата  се организира по повод Европейската седмица за намаляване на отпадъците (ЕСНО), която тази година ще се проведе от 17 до 25 ноември.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?