DGNEWS.EU

Официално отбелязаха Международния ден на учителя

Официално отбелязаха Международния ден на учителя
Oct 05
13:21 2018

Международният ден на учителя отбелязаха над 200 ученици, преподаватели от област Хасково. Домакин на честването бе НЧ “Дружба 1870“ Харманли, а поводът е заключителният информационен ден „С песни и танци приятели да бъдем”, организиран от РУО Хасково. Официални гости бяха Областният управител на Хасково Станислав Дечев, гл. експерт в МОН Лазар Додев, началникът на РУО Хасково Христина Боева и председател на настоятелството на читалище „Дружба 1870” – Харманли Никола Зайчев.

„Скъпи учители, бъдете все така мъдри, възпитавайте и обучавайте децата ни с любов, търпение и отговорност“, с тези думи се обърна към празнуващите днес педагози Станислав Дечев. Областният управител изтъкна изключително успешното управление и реализация на проекта „Твоят час“ в Хасковска област. „Това е проект, който освен че обедини ученици и учители, успя да ангажира и родителите. Сигурен съм, че за две години „Твоят час“ успя да открие нови музиканти, художници, математици, бъдещи шампиони в спорта… И тези  таланти сега седят тук пред мен в публиката или са зад кулисите“, посочи Станислав Дечев. Той благодари за усилията и професионалната работа на преподавателите. Поздравления към децата и учителите отправиха и началникът на РУО Хасково Христина Боева и гл. експерт от МОН Лазар Додев.

Празничният концерт започна с изпълнение на химна на обединена Европа в изпълнение на Детски духов оркестър „Славейковци“ при ОУ„Пенчо Славейков”, Димитровград с ръководител Коста Арнаудов. Най-доброто от своя репертоар представиха мажоретния състав „Славейковци“ с ръководител Тихомир Митев и Детски гвардейски отряд „Славейковци“ с ръководител Живко Митев.

Вдъхновяващи за публиката бяха изпълненията на групите за български народни хора при СУ„Христо Ботев” –  Ивайловград с ръководител Светлана Стоева, на клуб „Магията на танца” с ръководител Аничка Павлова от НУ „Захари Стоянов” –  Любимец, на групата за народни танци от ОУ „Иван Вазов” – Свиленград с ръководител Ирина Симеонова, на учениците от танцов клуб „В ритъма на танца” при СУ „Свети Климент Охридски” – Симеоновград с ръководител Мая Гочева, на децата от ОУ„Хр.Ботев” – с. Долно Ботево, община Стамболово, на малките танцьори от клуб за народни танци от НУ“Св.Св. Кирил и Методий” – Тополовград, на клуб „Зумба” при ОУ „Иван Вазов”-Харманли, на учениците от с. Конуш, община Хасково. Финалът на концерта поставиха клуб за народни танци „Пъстра китка” при Професионална гимназия по електропромишленост и текстил „Захари Стоянов” – гр. Харманли с ръководител Виолета Желева.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?