DGNEWS.EU

ОУ „Пенчо Славейков” посреща спортния зам.-министър

ОУ „Пенчо Славейков” посреща спортния зам.-министър
Oct 05
10:09 2018

Заместник-министърът на младежта и спорта Стоян Андонов и кметът на община Димитровград Иво Димов ще участват в открит урок по физическо възпитание в ОУ "Пенчо Славейков" на 8 октомври. Посещението на зам.министъра е по повод инициативността на община Димитровград да развива и насърчава интереса на децата към повече движение и активност, съобщиха от общината.

Чрез допълнителните часове по физическо възпитание в програмата на учениците Министерство на младежта и спорта и Министерство на образованието насърчават физическата активност на учениците. Според Националния център по обществено здраве и анализи само 24 % от децата достигат препоръчителните нива на физическа активност от 60 минути на ден.

Новата учебна година в община Димитровград стартира с обновени училищни дворове в шест от най-големите училища в образователната инфраструктура в общината. По проект за над 6 млн. лв. бяха изградени нови игрища за волейбол, баскетбол, футбол, тенис на корт и тенис на маса, лекоатлетически писти и площадки за безопасност на движението.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?