DGNEWS.EU

Бизнес пътеводител ще привлича инвестиции и млади хора в Димитровград

Бизнес пътеводител ще привлича инвестиции и млади хора в Димитровград
Oct 05
09:30 2018

Нов бизнес пътеводител на града ще утвърждава имиджа на община Димитровград като притегателна дестинация за инвестиции и млади професионалисти, информират от кметската администрация. Изданието е част от стратегическото партньорство по разширяване на индустриалните зони в Южна България на Община Димитровград и “Тракия Тех”.

Стратегическата цел на местната власт е обръщане на демографската тенденция към ръст на населението, увеличаване на броя на младите хора, които остават в града след завръщане на гимназия, привличане на професионалисти и таланти от други градове и от чужбина. Основа за постигане на тази стратегическа цел е утвърждаване на идентичност, брандиране и популяризиране на града.

Общината и участниците в този процес осъзнават необходимостта от актуален документ с данни, сравнения и анализ на тенденциите за града и региона. Той ще съдържа и стратегически насоки и визия за индустриалното и технологично бъдеще на Димитровград. Изданието ще се базира върху изводи и констатации от най-актуалното изследване на бизнес средата и икономическото развитие на общината. Припомняме, че то бе направено неотдавна от екипа изследователския екип на „Тракия Тех”.

Докладът от изследването открои конкурентните предимства на града и региона като инвестиционна дестинация и утвърждаването и на глобалната бизнес карта. Изследването бе инициирано от кмета на община Димитровград Иво Димов. На пресконференция на 10 октомври представители на екипа на "Тракия Тех" и социологическа агенция "Ноема" ще дадат повече информация за стъпките и очакваните резултати до края на 2018 г., допълват от общината.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?