DGNEWS.EU

Личен асистент за всички нуждаещи се в общината

Личен асистент за всички нуждаещи се в общината
Oct 04
16:47 2018

Социалната услуга „Личен асистент” ще се финансира като делегирана от държавата дейност от 1 януари 2019 г. Това стана ясно след проведени срещи на кмета на Димитровград Иво Димов с експерти по време на XIII Годишна среща на местните власти.

Очаква се след решение на Министерски съвет, определения брой потребители заявен от община Димитровград, да покрие нуждите на хората от всички населени места. Потребителите на услугата ще се определят на базата на брой население на съответната община и брой регистрирани лица с увреждания. За целта Общинските съвети следва да вземат решения за разкриване на услугата.

След приемане на изменение и допълнение на част от нормативната база като Правилника за прилагане на закона за социално подпомагане и Тарифата за таксите за социални услуги, финансирани от държавния бюджет ще станат ясни конкретните изисквания при подаване на заявления от кандидатите, желаещи да ползват услугата и таксата, която ще се заплаща. Документите ще се приемат в съответните общински администрации, съобщиха от димитровградската.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?