DGNEWS.EU

МОН дава Минния техникум и нов автобус на Димитровград

МОН дава Минния техникум и нов автобус на Димитровград
Oct 04
14:05 2018

Процедура за прехвърляне на собствеността на пустеещата сграда на бившия Минен техникум от държавата на общината ще стартира ва най-скоро време. Такива уверения е дал министърът на образованието и науката Красимир Вълчев в разговор с кмета на Димитровград Иво Димов.

Минният техникум и общежитието към него са държавна собственост и от години пустеят след сливането на училището с химическия техникум и преобразуването му в професионална гимназия. Оттогава нееднократно сградата е ставала и обект на посегателства.

Кметът е настоял пред министъра да бъдат въведени мерки за енергийна ефективност и ремонт на сградата на ПГ "Проф.д-р Асен Златаров". Поради статута си на държавно училище, то е единственото чиято сграда на е санирана. Многократно директора на училището г-жа Румяна Монева е споделяла своето съжаление, че статута не позволява гъвкаво и ефективно управление пряко от общината, за да може и Професионалната гимназия да кандидатства по проекти за енергийна ефективност, така както в последните години община Димитровград обнови сградите на общинските на детски градини и училища.

Министър Вълчев е обещал за нуждите на учениците в община Димитровград ще бъде предоставен и напълно нов 32 местен автобус. 

Разговорите са водени на Годишната среща на местните власти в к.к. Албена, където кметът на Димитровград и зам.председател на НСОРБ бе и водещ на първият панел за инвестициите в общините, съобщиха от кметството. 

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?