DGNEWS.EU

Три пътни отсечки в региона се нуждаят от цялостен ремонт

Три пътни отсечки в региона се нуждаят от цялостен ремонт
Върбица - Скобелево
Oct 03
17:15 2018

Три пътни отсечки в област Хасково се нуждаят от цялостен ремонт и рехабилитация, съобщи директорът на ОПУ инж. Радостин Ламбрев на днешното заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район. Това са пътя Върбица - Скобелево; Свиленград-Щит-Маточина и Тополовград- Светлина.

Областният управител на Хасково Станислав Дечев подчерта, че и трите отсечки са изключително важни за област Хасково. Върбица-Скобелево свързва три области Стара Загора-Хасково-Кърджали и това е пътят, който извежда част от трафика към Маказа.“Този въпрос съм го поставял на различни нива, но все още няма решение за неговия ремонт. Затова сега искам да бъде приет и от РСР на ЮЦР, за да бъде взет под внимание”, коментира Дечев

36-километровата отсечка от Свиленград-Щит-Маточина не е ремонтирана от 35 години, а през последните две години за частичното й кърпене са инвестирани 150 хиляди лева. Пътят е опасен и трябва да бъде основно ремонтиран, категорични са анализите на експертите от ОПУ. Той е много важен за сигурността на страната, защото се ползва от Гранична полиция, мотивира искането си областният управител на Хасково. Приблизиталната стойност на този ремонт е 28 милиона лева.

Участъкът Тополовград - Светлина е в лошо технико-експлоатационно състояние и за цялостното му подобряване е необходим основен ремонт. Пътят е важно да бъде ремонтиран, защото по това трасе пътуват работещите в Старозагорско, а ремонта му ще оживи икономически община Тополовград, обясни Станислав Дечев.

Регионалният съвет за развитие на ЮЦР настоява пред компетентните институции да се осигурят средства и тези приоритетни за Хасковска област пътища да бъдат ремонтирани.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?