DGNEWS.EU

Набират младежи за работа в публичния сектор

Набират младежи за работа в публичния сектор
Oct 03
11:10 2018

Започна процедурата за набиране на кандидати за работа в публичния сектор през 2019 г. по програма „Старт на кариерата”, реализирана от Министерството на труда и социалната политика и Агенцията по заетостта. Кандидатите за участие в програмата трябва да са младежи до 29 ненавършени години до 19.10.2018 г. включително; Да притежават висше образование, съответстващо на посоченото от работодателя за заемане на конкретното работно място; Да бъдат регистрирани в дирекциите „Бюро по труда” като търсещи работа лица; Да не притежават трудов стаж по придобитата специалност от висшето образование.

До 19 октомври 2018 г. включително бюрата по труда в страната ще приемат документи за кандидатстване от дипломирани младежи без професионален опит, които желаят да започнат работа по обявените работни места в публичния сектор. С цел улесняване на достъпа на младите хора до участие, тази година Агенцията по заетостта е осигурила и възможност за подаване на електронни заявления.

Списъците на обявените работни места и пълна информация за процедурите, реда, условията и необходимите документи за кандидатстване, в т.ч. електронно заявление, са публикувани на официалната страница на Агенцията по заетостта на адрес: https://www.az.government.bg/pages/programa-start-na-karierata/, както и на информационните табла във всички бюра по труда в страната.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?