DGNEWS.EU

Новите политики в регионалното развитие обсъждат с представители на Световната банка в Хасково

Новите политики в регионалното развитие обсъждат с представители на Световната банка в Хасково
Oct 02
12:31 2018

Представители на Световната банка ще участват в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район, което ще се проведе утре, 3 октомври, от 10:30 часа в зала „Марица“ на Областна администрация Хасково. Заседанието ще води областният управител на Хасково Станислав Дечев, който е председател на Съвета. В работата му ще участват заместник-министри, областните управители на областите от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на министерства, на синдикални и браншови организации и др.

Основната дискусия, в която ще се включат представителите на Световната банка и на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, е за предвижданите промени в изпълнението на политиката за регионално развитие в страната и ролята на регионалните съвети за развитие.

В дневния ред на форума са включени още обсъждане на актуални въпроси, касаещи пътната инфраструктура на област Хасково (Път III-5509 „Свиленград – Щит – Маточина“; Път III-807 „Върбица – Скобелево“; Път III-559  „Тополовград – Светлина“), както и обсъждане на проблема с организацията на движението на товарните автомобили по трасето към ГКПП „Капитан Андреево“.

Ще бъде представен проект за „Международно Висше Училище по Информатика и Електронно Лидерство „Махатма Ганди“ в Пловдив и приемане на решение за подкрепа на неговото създаване. Участниците ще докладват и за напредъка по взети решения на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?