DGNEWS.EU

Кметове и бизнес обсъждат икономическото развитие на общините в Албена

Кметове и бизнес обсъждат икономическото развитие на общините в Албена
Oct 01
08:06 2018

Кметът на Димитровград и зам.-председател на Националното сдружение на общините в Република България, Иво Димов ще бъде водещ на XIII Годишна среща на местните власти, която се провежда днес в курортен комплекс Албена. В нея ще участва и председателят на Общински съвет - Димитровград Гергана Кръстева.

Тази година най-големия форум на местните власти се провежда под мотото "Икономическо развитие в общините - инвестиции и перспективи за развитие". Фокусът е върху възможностите на общините за привличане на инвеститори чрез развитие на индустриалната инфраструктура, модератор на който е кметът на Димитровград.

В дискусията участие ще вземат изпълнителният директор на НСОРБ Силвия Георгиева, изпълнителният директор на НК "Индустриални зони" Антоанета Барес, председателят на сдружение "Клъстер Тракия икономическа зона" Пламен Панчев, изпълнителният директор на "София Тех Парк" Тодор Младенов и Бойко Милев, управител на АСПА Консорциум.

Кметовете и водещи икономисти в страната ще обсъждат партньорството и икономическите модели между общините и бизнеса, държавната подкрепа за развитие на индустриалния сектор в регионите, интегрирания подход за насърчаване на икономическата активност в индустриалния и аграрния сектор и възможностите за привличане на високотехнологични производства и световно утвърдени индустриални производители.

На срещата ще се обсъждат източниците на финансиране за развитие на индустриалната инфраструктура с общинско участие чрез създаване на фондовете за градско развитие, които са финансови инструменти за насърчаване на местното икономическо развитие чрез ниско лихвени кредити. Събитието се радва на голям интерес от страна на местната власт и бизнеса, участие в него ще вземат над 150 участници от общините и водещи експерти.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?