DGNEWS.EU

Одобриха управителят на МБАЛ за шеф на Онкото в Хасково

Одобриха управителят на МБАЛ за шеф на Онкото в Хасково
Април, 2016 г.: Д-р Матеев, кмета Иво Димов и шефът на здравната комисия д-р Вълчо Митрушев откриват новия скенер в МБАЛ
Sep 28
18:30 2018

Управителят на димитровградската болница д-р Матей Матеев бе одобрен за управител на Специализираната болница по онкология в Хасково. Това стана на днешното заседание на Общинския съвет в областния град. Пред хасковските парламентаристи д-р Матеев заяви, че приема новия си пост, но няма да позволи от решението му да бъде засегната МБАЛ „Св. Екатерина”. Той възнамерява следващия месец да пусне официална докладна до кмета на Димитровград Иво Димов, който пък оказа се въобще не е бил информиран за кандидатстването на д-р Матеев в конкурса.

Казусът най-вероятно ще се обсъжда на разширено заседание на здравната комисия, комевнтира председателят наОбС - Димитровград Гергана Кръстева. До тогава юристите на Общинския съвет в Димитровград, който е принципал на МБАЛ „Св. Екатерина”, ще трябва да установят дали действащото законодателство позволява д-р Матеев да заема и двата поста едновременно. В Онкото той ще бъде назначен с договор за управление за 3 години, какъвто има и в момента с димитровградската болница.

Според запознати в Закона за лечебните заведения няма изрична забрана едно лице да заема и двата поста. За се случи това  обаче изричното си съгласие ще трябва да дадат принципалите на двете лечебни заведения. Това се налага заради действаща разпоредба на Търговски закон, регламентираща забрана за извършването на конкурентна дейност от страна на управител.

2 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Ще гласувате ли на Евроизборите на 26 май?