DGNEWS.EU

Ангел Найденов с награда и подарък за 60-ия си рожден ден

Ангел Найденов с награда и подарък за 60-ия си рожден ден
Sep 28
17:07 2018

Бившият кмет на Димитровград и военен министър от правителството на Орешарски Ангел Найденов, бе отличен със знак „За принос към Министерството на отбраната“. Наградата му за заслуги към отбраната на страната и армията ме връчи министъра на отбраната Красимир Каракачанов по повод 60-годишен юбилей.

Като офицер от запаса, Найденов получи и подарък 7.62 мм карабина от 1938 г. от началника на отбраната генерал Андрей Боцев. Тя се връчва за значим принос в изграждането и развитието на Въоръжените сили на Република България.

 „Ангел Найденов има своите заслуги към Българската армия и отбраната на България, още повече, че е бил и кадрови военен. Пожелавам му здраве и още много успехи в темите, на които е посветил живота си, най-напред като образование, след това – в парламента и в министерството“ - това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов при награждаването на Ангел Найденов.

„От името на военното ръководство искам да благодаря на Ангел Найденов за съвместната работа и това, което постигнахме по негово време, и искам да го уверя, че продължаваме да вдигаме нивото и да се развиваме. Пожелавам му да продължава да работи все така устремно в насока - подобряване на условията в армията“ – каза в поздравлението си началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

„От всички тези години няма да забравя едно: хората, с които съм работил: и политици, но най-вече – хората, които са в армията. Огромната част от тях са прекрасни хора, за които думите Бог, чест, достойнство, патриотизъм са изпълнени със съдържание, и които положиха максимални усилия да ги превърнат в своя професионална и житейска максима“, това каза Ангел Найденов след награждаването. „Приемам тези отличия като знак на уважение в духа на най-добрите традиции на министерството и на армията. Но приемам отличията и като едно признание за отдаденост на една кауза, свързана със сигурността, отбраната, армията и хората в тях. Повече от 20 години от моята политическа и парламентарна дейност и кариера са свързани с тази сфера и не мога да бъда безразличен или равнодушен към онова, което се случва в тази област“ – посочи още Ангел Найденов.

Ангел Найденов е министър на отбраната в периода 29 май 2013 г. – 6 август 2014 г. Дългогодишен народен представител от Хасковски регион, бивш кмет на Димитровград и бивш областен управител на Хасково.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Одобрявате ли въвеждането на допълнителна здравна застраховка?