DGNEWS.EU

Горски извор посреща 57 поети от три държави

Горски извор посреща 57 поети от три държави
Sep 28
13:06 2018

57 поети се конкурират за големите награни на международния конкурс "Есенни щурци", домакин на който утре е димитровградското село Горски извор. Във второто издание на литературната надпревара, посветена на поета Иван Николов, участват 49 поети от България, 7 от Русия и един от Македония. От 10 часа в салона на селското читалище „Пробуда” част от българските и гостуващи автори ще представят своите произведения.  

Конкурсът ще връчи 6 големи награди – две статуетки „Есенни щурци”  и плакети. Предвидени са и 4 поощрителни за млади автори. В анонимния конкурс участват и двама автори от Димитровград. Право на участие в него имат творци навършили 18 години. Авторите можеха да изпращат свои творби до 20 август. Стиховете ще се оценяват от жури в състава на което са директорът на Националния литературен музей и поет Атанас Капралов, димитровградската поетеса Величка Петрова, позната под псевдонима Вили Ро и хасковската поетеса и издател Тодорка Николова.   

В рамките на поетичния конкурс свои авторски рецитал ще изпълни изявената сливенска поетеса Ники Комедвенска, която е гост на конкурса, съобщиха организаторите.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?