DGNEWS.EU

Срещи с робота Финч и безплатен курс по програмиране организира библиотеката

 Срещи с робота Финч и безплатен курс по програмиране организира библиотеката
Sep 27
14:44 2018

Срещи с робота Финч за ученици от всички възрасти организира в рамките на Европейската седмица на програмирането  димитровградската библиотека „П. Пенев“. Тази година тя ще се отбележи от 6 до 21 октомври, а желаещите могат да се записват на телефон 0878 40 38 34, съобщиха от просветната институция. Вече има няколко класове от димитровградски училища, които искат да се обучават в програмиране с робота. Припомняме, че през 2016 година димитровградската библиотека получи 5 броя Финч роботи след участие в съвместен проект с фондация „Глобални библиотеки“.

Библиотеката стартира Европейската седмица на програмирането и с безплатен курс по Основи на програмирането, организиран съвместно със Софтуерния университет. Той започва на 6 октомври от 10:00 часа, а днес е последния срок, в който желаещи могат да се запишат. Курсът "Programming Basics" се провежда за втора година. Обучението дава начални умения по програмиране, необходими за всички технологични специалности в Софтуерния университет и завършва с практически изпит по програмиране, който е приемен в програмата по софтуерно инженерство на Софтуерния университет.

В рамките на два месеца курсистите ще преминат през всички фундаментални теми в програмирането, като променливи, типове данни, условни конструкции, цикли и др.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?