DGNEWS.EU

Детски площадки и фитнес уреди между блоковете финансира Община Димитровград

Детски площадки и фитнес уреди между блоковете финансира Община Димитровград
Sep 27
08:07 2018

Над 50 са финансираните от Община Димитровград граждански проекти за облагородяване на междублоковите пространства за последните 8 години. Това стана ясно на провелото се вчера официално подписване на договорите с домоуправителите на одобрените тази година 5 проекта в конкурса „За приветлива градска среда 2018”. На церемонията домоуправителите споделиха, че инициативата дава възможност гражданите да реализират своята визия за междублоковите пространства.

Тази година в два от проектите на ул.„З.Зограф” №34 и ул.”Лиляна Димитрова” № 2 ще се монтират фитнес уреди и футболни врати. Детски площадки с люлки и беседка ще се изграждат на бул. „Ст.Стамболов” №4, ул.”Цар Борис I” №2 и на бул. „Трети март” № 5.

Не всички проекти се приемат от съседите, стана ясно на срещата с домоуправителите. Недоволен пенсионер на  ул. „Цар Борис I” от самото начало пречел за реализацията на проекта. Той не искал монтиране на детски съоръжения заради шума. „Хвърляше пиратки по децата само и само да ги изгони от площадката”, сподели на срещата тамошния домоуправител. В друг проект пък гражданин предявил претенции за собственост върху външен простор за пране, само да попречи на проекта.

Кметът Иво Димов коментира, че в централна градска част не може да се очаква тишина и спокойствие като на село. Няма как да спрем шума, стига да е в границите на допустимото”, коментира появилите се ситуации градоначалникът. Въпреки опитите да се саботират, проектите ще бъдат реализирани съобразно желанията на живеещите в блоковете. Крайният срок за изпълнението им е 30 ноември тази година.  Общинските служители напомниха, че е добре да се пазят новите съоръжения, за да може по-дълго да им се радват гражданите.

0 Коментара

Още новини

Снимка на деня

Анкета

Къде ще почивате през лятото?